2011. október 27., csütörtök

Zenék az amerikai rádiókból



Visszajöttem. Túléltem. Minden okés! :)

Amerikában folyton autóban ülvén sok zenét hallgattunk. Több rádiójukban jófajta, kellemes retro zene szólt, kiváltképp szeretik a rockot (például az American Jukebox névre hallgató rádió). Sok (romantikus) andalító zenéjük van, ami pont passzol a sebességkorlátok és nagy távolságok által megszabott egyhangú, általában nyugis (nem autópályás) autókázásokhoz. Hogy ne aludj el, időnként átkapcsolhatsz pörgősebb zenére, rockot vagy az éppen aktuális slágereket játszó adókra is.
Bárhova akarsz eljutni az autókázás, és nem sportos vezetés következménye lesz. Azt tanácsolták nekünk, hogy Amerikában nem érdemes újat húzni a rendőrökkel, ha nem akar az ember egy-két éjszakát a sitten tölteni már banális okok miatt is. Komoly sebességkorlátozások vannak. És tényleg minden nagyon messze van egymástól. Szerintem tömegközlekedés csak az igazán nagy városok központjaiban létezik náluk, egyébként mindenki autóval közlekedik a több tízezres házszámokkal rendelkező utcák között.

Nagyon tetszettek a régi zenéik. Keresgettem néhányat. Lehet nem a legjobbak... most ezeket adta a gép. :) Remélem nem csak nekem fognak tetszeni!
Szóval most képzelj el egy nem túl sportos, de nagy autót, az út mentén, de beljebb fekvő, fából készült rendezett, szép házacskákat, kényelmes, széles és nem túl forgalmas hosszú utakat, amiken nem túl lassan gurulgatva, hátradőlve hallgatod a kellemes andalító zenéket! Meg van a maga hangulata!











 
Ez egy kicsit nyávogós itt-ott, de ettől eltekintve jó! :)











A mai slágerek közül a csapból is a Pitbull - Give me everything és az alábbiak szólnak:







Hamarosan jövök egy bővebb élménybeszámolóval...


...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése