2013. augusztus 1., csütörtök

Amiket mindig észben szeretnék tartani

Az ember néha ráeszmél valami hasznos és bölcs dologra, és szeretné az alapján élni az életét, de a következő pillanatban már ugyanazt és ugyanúgy csinálja mint azelőtt. Olyan lény vagyunk, aki néhány "tiszta" pillanatait leszámítva igen hamar felejt, pl. azt, hogy nem élünk örökké, ezért minél több percet jó lenne teljes egészében megélni. Akkor értenénk meg, hogy csak a jelen számít, csak azzal kell foglalkozni, csak az tehet minket boldoggá ha minden percet átélnénk és értékelnénk, és fordítva. Egy perccel sem töltünk itt többet vagy kevesebbet, mint amennyire szükségünk van, ez biztosítva van (szóval nincs miért aggódni, vagy elszomorodni)... ugyanakkor nem tudjuk melyik az a perc, amelyik az utolsó lesz. Ha sikerülne a jelenben élni és azt értékelni, akkor mindannyian kitudnánk az alább idézett mondatot mondani és érezni, nemcsak azok, akik halálos betegek és tudják, hogy kb. mennyi idejük van hátra:

- "Nahát! Kaptam még egy napot!" /Joe Vitale - dr. Ihaleakala Hew Len: Ho'oponopono/
- Sajnálom!, Kérlek bocsáss meg!, Köszönöm!, Szeretlek!
- Nem ítélkezem!
- Mindenki velem egyenlő!
- Szeretem azokat, amelyek/akik látszólag problémát okoznak nekem, törekszem ezeket/őket feltétel nélkül elfogadni, szeretni, könyörületet, megbocsátást gyakorolni irántuk. Ugyanez a hooponopono ismeretében így hangzik: szeretem azt a részemet, amely a problémát létrehozta, megbocsátok ennek a részemnek majd elengedem.
- A világ egy tükör, amit adok azt tükrözi vissza.
- Jókívánságokat teszek!
- Nem várok (vissza) semmit! 
- Nem várom el hogy mindenki mindig mindenben megértsen engem!
- Hálás vagyok azért amit ad az élet (akár kellemes akár nem)! 
...

Egyenlőre ezeket igyekszem folyamatosan észben (a tudatomban) tartani, mert úgy érzem, tapasztalom hogy ezek nagyon jelentőségteljes dolgok, számomra mindenképpen! Neked is azok?
Fogalmazd meg te is az észbentartandó fontos dolgokat, amikor eljön az ideje!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése