2013. október 9., szerda

Fontos info, amiről sokan nem tudnak...


"40 éves, katonahölgy vagyok. Mindennapjaim, életminőségem teljesen megromlott. 1 éve járok orvostól orvosig, reuma-neurológia, fizikoterápia, stb. Minden orvos mást mond, mást ajánl. Szedjem,(szteorid) ne szedjem, csináljam, (gyógytorna,fizioter)ne csináljam, hordjam,(shancz gallér) ne hordjam, már nagyon tele vagyok ezekkel. Csak az állapotom romlik, most már pszichésen is rámentem a fájdalmakra, rosszullétekre. Pánikbeteg és depresszió. Rengeteg CT, MR és egyéb vizsgálati anyag után sem történik semmi.
Panaszok, melyek hosszú ideje megkeserítik életem: szédülés a legkülönbözőbb helyzetekben, fül mögötti, tarkó tájéki, nyaki fájdalmak nagyon erősek, fejgörcsök, orr-nyereg,halénték,fej állandó fájása, iszonyatos fejgörcsök, tompaság érzése, néha olyan, mintha áramütés érné a fejem, borzasztó érzés, kialakult magas vérnyomás, mely ingadozik. Nyaki, válli, háti fájdalmak, tulajdonképpen derékig már teljesen használhatatlan vagyok."
http://porckorong.hu/blog/katonalany-kiegyenesedett-lordozisa


Ülő munkát végzel? 
Számítógépen dolgozol? 
Vagy más miatt sokat ülsz a gép előtt? 
Esetleg rossz a tartásod? 
Nem végzel rendszeres, egészséges testmozgást? 
Sokat ülsz a tévé előtt? ...
Nem kell ahhoz túlterhelő fizikai munka, hogy az ember megbetegítse a gerincét, modhatni nem muszáj hozzá tenni semmit, elég a rossz testtartás... 
Csinálj bármit is, ha rossz a testtartásod, akkor annak következményei lesznek.
A nyaki részen például ki tud egyenesedni egy egészséges görbület... Ez a jelenség mondhatni egy természetes következmény, hasonlóan ahhoz a jelenséghez, hogy sokan messzire nem látnak annyira jól (azért mert főleg közelre nézünk, nem a mezőn dolgozunk ahol messzire is el kell látni). Azonban az, hogy esetleg szemüveget kell használjunk, az jóval kevésbé ártalmas számunkra mint az, ha a nyaki gerinc egy természetes görbülete megváltozik... ez ugyanis számos komoly betegség és tünet talaja, eredete, kiindulópontja lehet (neurológiai és reumatológiai problémák, vérnyomás gondok, agyi érellátási zavarok), amiket általában nem következtetnek vissza az orvosok (reumatológusok, neurológusok) erre az "apró" tényre, hogy a nyaki gerinc lordózisa kiegyenesedett. Ezen túlmenően a porckorongsérvről pedig már bizonyára mindenki hallott.
És akkor még nem beszéltünk a gerinc további részeiről, amik szintén meg tudnak betegedni a sok helytelen módú üléstől és testtartástól...
És nem kell ehhez idősnek lenni, 30 évesen, de akár hamarabb is jöhetnek a problémák, fájdalmak...

A megoldás, a helyes testtartás elsajátítása és használata, az ebben való létezés mihamarabb. Igen egyszerűnek tűnő dolog.
Az évek, évetizedek testtartásbéli hibáinak helyrehozása azonban nem mindig tűnik könnyűnek, nehézségek nélkülinek annak akinek ezzel kell dolgoznia önmagán... 
Kérhetsz segítséget a tartásod korrigálásához, a törzsizmok megerősítéséhez, ha szükséges az ízületek korrekciójához. Segíthet erre specializálódott terapeuta, például:
http://zendoin.com/
http://porckorong.hu

http://www.mckenziemodszer.hu

Ha nem változtatsz mihamarabb a testtartásodon, akkor előbb-utóbb te is számíthatsz nem kívánt következményekre, mint például a fenti esetben szereplő hölgy, az esetéről és e témában kapcsolatos hasznos univerzális tanácsokról itt olvashatsz:
http://porckorong.hu/blog/katonalany-kiegyenesedett-lordozisa

További hasznos információkat találsz még ebben a témában itt:
http://zendoin.com/8-tipp-pupos-hat-ellen-nem-csak-jogasoknak/


Figyeld meg az embereket, nézd meg hányan tartják és hordják elől a fejüket... (ez elég motiváló tud lenni).
Állj és ülj egyenesen... 
Állj oda néha az ajtófélfához, vagy egy falhoz, hogy korrigáld a testtartásodat... 
Ülésnél használj ékpárnát... (info pl. itt: http://porckorong.hu/gerincshop.php?oldal=termekek&id=1) 
És mindig legyen a fejed a helyén!
Ez egy folyamatos munka. Muszáj! Nem csinálhatja helyetted senki, neked kell!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése