2013. november 23., szombat

Kapcsolat 12. - Kapcsolatunk a természettel


a kép forrása: http://fenykereszteslejegyzo.blogspot.hu/2012/10/foldanya-es-zilon-beszelgetesei-4.html


A természet megismerése, megértése és a vele való kapcsolatunk a kulcs nemcsak egy békésebb, örömtelibb, kiteljesedettebb, hosszabb élet lehetőségéhez, de a gyerekeink, unokáink túléléséhez is. Szerintem. 
Amikor a "természettel való kapcsolat"-ra gondolok, akkor egy valódi, intelligens kommunikációról, egymásra hatásról van szó az ember és a természet többi tagja között. (Fontos, hogy az embert ne különítsük el, itt ebben a formában ő is a természet szerves része.) Számomra nagy vonalakban attól intelligens egy kommunikáció, hogy a felek figyelnek egymásra, tisztelik egymást, szem előtt tartják a másik fél érdekeit és ezek alapján nyilvánulnak meg felé. Persze lehetne még ehhez kapcsolodóan mondani sok mindent... kinek mi jut eszébe.
Az intelligens kommunikációt el lehet kezdeni akármikor, meg lehet tanulni, lehet fejleszteni.

Ehhez kapcsolodóan egy elgondolkodtató, inspiráló, tanulságos előadást ajánlok nektek Villás Bélától. A sokat tapasztalt és tanúlt tanító előadásának végén a meditációról is elmondja hasznos tapasztalatait, módszereit.

Itt hallgatható meg az előadás anyaga:
http://www.youtube.com/watch?v=ZKS_3KBxdhc

(Ha eltünne a videó a youtube-ról, ez a videó címe, amivel van esély megtalálni: "Villás Béla Tündérek, Koboldok, Manók, Törpék")

Köszönöm Csaba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése