2012. május 11., péntek

Már a SÓ sem az aminek látszik...

  
"Nem a körülöttünk lévő életet kell kedvünk szerint elrendezni, hanem önmagunkat kell megtörni, meghajlítani, hogy mindenféle életre alkalmasak legyünk."
/Lev Tolsztoj/


Tolsztojnak igaza van, ugyanakkor, ha van lehetőségünk mást választani, akkor szerintem alakítsuk ki a környezetünket magunkhoz amennyire tudjuk, amennyiben azzal nem ártunk a környezetünknek. Például olyan módon, hogy ha tudunk sót venni akkor vegyünk sót, ne pedig mérgező anyagokkal átitatott sókészítményeket. Bármennyire is sok mindent kibír egy emberi szervezet, minek mérgezzük ha nem muszáj. Ha mi magunk nem figyelünk a saját egészségünkre, akkor senki sem fog.
Az alábbi oldalakon találhatunk információkat a boltban kapható sók káros összetevőiről és azok hatásairól:
http://www.vitaminstation.hu/hu/weixl-varhegyi-laszlo-a-so-elettani-hatasairol 
http://www.tisztaso.hu/
 

Ha tehetjük, a bolti sók helyett fogyasszunk gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl sót:
http://www.vitaminstation.hu/hu/tiszta_nacl

Vagy Himalája kristálysót:
http://bionom.hu/biobolt/elelmiszerek/etelizesitok/himalaja-kristalyso-finom-szemcses-1kg-etkezesi-kristalyso.html
http://bionom.hu/biobolt/elelmiszerek/etelizesitok/alexander-kristalyso-1kg-durvaszemcses-etkezesi-kristalyso.html


Már a só sem az aminek gondoljuk, nem az amit láttatni akarnak velünk, amit meg akarnak etetni velünk... és ez nemcsak a sóval van így, ezt tudjuk jól, de már az is sokat jelent, ha ezt a mindennap használatos élelmiszer alapanyagot kicseréljük egy biztonságosabb, egészségesebb alternatívára.

Aki lemond a bolti sókészítményekről amelyek legtöbbje általában tartalmaz jódot is, és a tiszta sót választja, az járjon utána, hogy ő maga elegendő jódhoz jut-e más forrásokból!!! Ez nagyon fontos, a jód fontos!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése