2012. május 15., kedd

Tudatos étkezés






A tudatos étkezés a keleti kultúrákból ered. Mivel minden meditáció az életünkben, így természetes, hogy az étkezés is az... Az étel megtapasztalása, azokkal az anyagokkal való kapcsolat az "itt és most"ban, amelyek majd felépítik, táplálják testünket és lelkünket... nagyon is fontos.
Amennyiben ezt az étkezési stílust bevezetjük életünkbe, pozitív következmény lehet többek között a testsúly normalizálódása. A megszokásainktól (melyeknek rabjai vagyunk) egyébként is hasznos lenne megszabadulni. Ebben is segít nekünk ez a módszer.
Szeretettel ajánlom nektek az alább látható linken elérhető cikket, mely megvalósítható gyakorlati tanácsokat ad. Nem mondom, hogy egyszerű a mai rohanó világban megtanulni ezeket, de hát gyakorolni kell, mint ahogy általában minden mást is az életben. Ez nem egy olyan dolog, hogy megveszem, vagy valahogy az ölembe hullik és kész, már tudom, már az enyém, csak várom, hogy hasson... Ezzel dolgozni kell, minden egyes nap. Viszont a hatása sokkal erősebb, teljesebb, tartósabb lesz egész lényünket átfogóan, mint gondolnánk. Egy felbecsülhetetlenül értékes módszerről van szó. 
 
Új étkezési stílus a kilók ellen


 A tudatos étkezésről készült egy könyv is, Zamat: Tudatos étkezés, tudatos élet címmel. A könyv szerzőjével Thich Nhat Hanh buddhista szerzetessel az alábbi linken olvashattok egy interjút a könyvről és a tudatos étkezés fontosságáról:
http://www.noiportal.hu/main/npnews-12540.html







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése