2012. május 2., szerda

Kapcsolat 5. - szabad választás






Kapcsolatot kialakítani bármivel és bárkivel lehet, két fontos feltétellel, melyeket mindig meg kellene vizsgálnunk akár állatról, akár emberről van szó, akár egy családtagunkról van szó, akár a Föld másik felén élő őslakosról:
- Milyen célból szeretnénk létrehozni a kapcsolatot? Önző érdekből, vagy azért, hogy valami jót tegyünk azzal akivel kapcsolatba szeretnék lépni?
- A másik fél is szeretné-e a kapcsolatot felvenni velünk, vagy mi akarjuk "ráerőszakolni" azt? Szabadon eldöntheti-e, hogy ő is akarja-e a kontaktust? 
Mindig gondoljuk végig ezeket. Ha nem tudunk egymással kommunikálni, akkor is el lehet dönteni a másik fél viselkedéséből, hogy ellenére van-e a közeledésünk, vagy sem... teljesen mindegy, hogy állatról, vagy emberről van szó. Sokszor pedig az a legjobb, ha nem háborgatjuk a másikat még kíváncsiságunktól vezérelve sem, hanem békén hagyjuk. És az magától értetődő, hogy nem okozunk nekik kárt, szenvedést, fájdalmat. 
Ehelyett mi történik, állatok és emberek élőhelyét pusztítjuk el, sőt még az ott élőket is...


http://www.origo.hu/tudomany/20120427-kozel-szaz-rejtozkodo-torzs-el-a-foldon.html

http://www.survivalinternational.org/films/uncontactedtribes


http://www.youtube.com/watch?v=wOr98N0vgBY&feature=player_embedded
Ők már csak 5-en maradtak. :(


A szeretet, csodálat és tisztelet minden élőlény iránt magában foglalja azok szabadságának, akaratának tiszteletben tartását. Ez az amit nem tanítanak az iskolában, pedig kellene.

A kapcsolatteremtés alapvető kérdésein nem szoktunk elgondolkodni, mert azt hisszük azok egyértelműek... pedig nem azok, a jelek legalábbis ezt mutatják. Az egyik legfontosabb kérdés a világon az, hogy hogyan éljünk itt egymással... együtt harmóniában ez a sokszínű élővilág. Pedig a válasz pofon egyszerű, csak már "nem látjuk a fától az erdőt", túl bonyolítottuk az életünket, már nem tudjuk kik vagyunk, hova tartozunk... 
Mindannyiunk szívében ott van egy kis együttérzés és szeretet minden élőlény iránt és ezeket nem szabadna elfelejtenünk (bármennyire is fejlődik a világ és kényelmesen, felesleges dolgokra pazarolva éljük az életünk)... mert ez az ami összetart bennünket, mindent ami él és mozog, ez tart minket életben... hatalmas erő. És minden ami széthúz, eltávolít, elkülönít egymástól, az elpusztít... minket is. 
Szabadon választhatunk mi is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése