2011. július 12., kedd

Gyengeség és Erő


Mindkettő. Éppen mikor melyik. Sajnos egyik sem létezhet a másik nélkül. Az egyiknek nem lenne értelme a másik nélkül. Egy azon érem két oldala. Mint ahogy bánat és öröm, boldogság és szomorúság, stb. szintén egy és ugyanaz. 
Mind elgyengülünk néha.
Így csak egy kérdés van, hogy mikor tudunk újra talpra állni, és meddig tart míg teljesen rendbe nem jövünk.


(Ennek a bejegyzésnek van egy jóval bővebb változata is teli az okoskodásaimmal, de úgy gondoltam azt mégsem teszem közzé, mert nem lenne értelme, semmin sem változtatna. A vergődéseimmel és a meggondolatlanságokra való erős késztetéseimmel senkinek nem lennék hasznára, ezért maradok csak a lényegnél.)


A gyengeség:

Azt hiszem néha kicsit gyengének is kell lenni, hogy aztán jóval erősebbek lehessünk. Amikor szomorú vagyok és elgyengülök például ezt a zenét hallgatom mostanában. Megható, romantikus, szép zene. Némelyikőtökben lehet szintén nem kelt majd éppen boldogságot, vidámságot. Akkor emiatt önző dolog kitennem ide, bocsánat!!! :( De most még nem tudok másként tenni... még nem tudom mindig elrejteni a fájdalmamat, nem tudok szünet nélkül erős lenni. :(



Az erő:

Amikor ezt a számot hallgatom, akkor mindig jobb kedvem lesz, de tulajdonképpen bármilyen kedvem van, jól esik. Azt gondolom másra is jó hatással lehet. Ez megint egy romantikus tartalmú klip, nekem így ahogy van erőt ad, de ha csak a zenét hallgatom, akkor is.
Aránytalanul rövidebb, mint az előző szám, ezért kéretik többször meghallgatni egymás után. :)


Még szerencse, hogy semmi sem állandó, és a rossz érzések is elmúlnak egy időre, hogy erőre kaphasson az ember egy kicsit mire újra beköszöntenének.
Nem csak a testünket kell edzeni, hanem a lelkünket is. Ebbe is bele lehet jönni, csak egy kicsit nehezebb. A nehézségét vagy könnyedségét (attól függően éppen miről van szó) az adja, hogy a szeretetnél nincs erősebb a világon.
Ha kitartóan, jól edzünk, akkor idővel az egónk (pl. birtoklási vágyunk, önzőségünk, stb.) is  hajlandó lesz meghunyászkodni előtte. Csak ne lenne ilyen nehéz ez!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése