2011. július 24., vasárnap

A kedvenc mantrám



A SITA RAM mantra


Valami oknál fogva nagyon vonzz engem ez a mantra. Az utóbbi időben (de már az első alkalomtól kezdve, ahogy meghallottam) erős vágyat érzek arra, hogy újra hallhassam és én is énekeljem. :) Ez az a mantra, amit, ha hallgatok, és/vagy éneklek, akkor először nagyon jó kedvem lesz tőle, majd időnként az történik, hogy visszatarthatatlanul sírnom kell (persze fogalmam sincs, hogy miért). Aztán újra jó kedvem lesz amint sikerült abbahagyni a sírást. :)

Sajnos magyar nyelven nem találtam erről a mantráról semmit (vagy csak rosszul kerestem). Mivel az alábbiakat angol nyelvről magam fordítottam, ezért elképzelhető, hogy nem a legjobb a fordítás. 


A Sita Ram mantra jelentősége:
* A Rámájana Ram jelképezi a lelkünket, a felsőbb tudatot, az igazságot és az erényt. Sita, akinek az örök hitvese Ram, az ősi energiát jelképezi, vagy másnéven a Kundalini Shaktit.
* Ha Rama minősül a tökéletes férfinek, akkor Sita példázza a tökéletes nőt.
* A Ram, mint szimbolikus belső tűz a napfonat csakrában helyezkedik el, eléget minden fizikai, szellemi és lelki szennyeződést. Míg a Sita mint kundalini Shakti a gyökér csakrában lakik és a föld elemet képviseli.
* A Ram mantrára begyullad a belső tűz, amely eléget minden szennyeződést és rossz karmát, míg a Sita mantra aktiválja a prána áramlását a Sushumna Nadi-n (középső energia csatornán) keresztül, így a felfelé mozgását a Kundalini Shakti-nak.
* A finom rezgés hatására, ami a Sita Ram mantra folyamatos kántálására áll elő, a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszer aktiválódik, és a vagus ideg vagy Sushumna Nadi kezd vibrálni.
* A Sita Ram mantra kiegyensúlyozza a két agyféltekét.
* A Sita Ram mantra kombináció feltölti az egész testet, eltávolítja az összes mérget, blokádot és szennyeződést és a belső tudatosság aktíválódik.

Hogyan énekeljük Sita Ram mantrát: 
* Ülj kényelmes testtartásban. Lazítsd el az egész tested és csukd be a szemed.
* Kántáld ritmikusan, tiszta kiejtéssel és intenzitás érzéssel a mantrát:
Sita Ram-Sita Ram-Sita Ram-Sita Ram...

* Fokozatosan próbáld a kántálást a hangos éneklésből a suttogó kántálásba, majd onnan a mentális kántálás átvezetni a mantrázás időtartama alatt.
* Kántálhatod a mantrát suttogva vagy magadban, szellemi formában egész nap bármikor és bárhol.

A Sita Ram kántálásának előnyei és hatásai: 
* Ez a legegyszerűbb meditációs forma azok számára, akik nem rendelkeznek megfelelő spirituális mesterrel, vagy útmutatással.
* Ez a nagy teljesítményű, mégis egyszerű kántálás azonnal javítja az egészséget. Ezt a tiszta arcszín, a fény az arcon, a könnyű, édes testszag, a kellemes hang, az enyhe kiválasztás, valamint a fizikai és mentális egészség fokozatos javulása mutatja.
* Titokzatos lelki tudatosság ébred az egyénben az átlagos, valamint a spirituális területeken. A pszichikus energia különböző fajtái és mértékei jelennek meg az egyes területeken, ahogy halad előre ezen az úton.
* Az agyféltekék kiegyensúlyozása által a nyugtalan és megállíthatatlan elme csendes, harmonikus és kiegyensúlyozott lesz. Ez növeli az uralmat az elme és az érzékek felett.
* Elősegíti az alvást az álmatlanság problémájára gyógyírt keresőkben.
* Integrálja a kereső személyiséget. A személy viselkedése elkezd átalakulni. A személy őszintévé, becsületessé válik, egyenes szavakkal, gondolatokkal és cselekedetekkel.
* Serkenti az odaadást, mely szükséges a belső boldogság megéléséhez.
* Megvéd bennünket a pszichikai támadásoktól, a fekete mágiától, a negatív gondolatoktól, és a gonosz láthatatlan entitásoktól.

Mikor énekeljük a mantrát: 
* A mantra éneklését lehet gyakorolni bármikor és bárhol.
* De javasolt minden nap ugyanabban az időben kora reggel vagy este elalvás előtt gyakorolni.

Forrás: http://ezinearticles.com/?The-Magical-Effects-of-Chanting-the-Sita-Ram-Mantra&id=6233506


Mint látható ez a mantra igen széleskörű pozitív hatást gyakorol a durva és a finom fizikai szinteken egyaránt. A hatásait tekintve is nyugodt szívvel mondhatom, hogy a lehető legtökéletesebb mantra a számomra.

A SamBandha MantraCommando előadásán hallottam életemben először. Úgy, abban a formában fogott meg engem, ahogyan tőlük hallottam.
Mindig hálás leszek ezért nekik!
Itt meghallgathatod az ő előadásukban a Sita Ram mantrát és le is töltheted:
http://www.facebook.com/sambandha.hu?sk=app_178091127385


Nagyon sok jó mantra létezik még a gyógyuláshoz, a testi-lelki vágyak okozta fájdalmak oldásához,  az ego hatalmának csökkentéséhez, a gazdasági helyzetünk javításához, a karma oldásához, a tudatosság növeléséhez, az ártó energiák elleni védekezéshez, a boldogság eléréséhez, stb. Ezekről fogok még írni a későbbiekben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése