2011. május 1., vasárnap

Az esőről




Az emberek egy része szereti az esőt, míg mások ki nem állhatják. Nem tudom akik szeretik miért szeretik, csak azt tudom elmondani, hogy én mit szeretek benne.

Ezidáig sosem szerettem az esőt, sőt ki nem állhattam. Mert vizes. És ha vizes, akkor hideg. Csak inni szerettem a vizet. Részben ezért is hívnak többen Macskának, Cicának, merthogy a macskák fürdésre sem állják a vizet. Nyilván fürdök :) mert muszáj, de nem okoz örömöt, mert mindig fázom olyankor. Nem emlékszem arra, hogy lett volna mostanában olyan, hogy ne fáztam volna fürdés közben. Részben emiatt van, hogy nehezen lehet engem rávenni az úszásra is. Bár amit csinálok, azt úszásnak nem feltétlenül nevezném, maradjunk annyiban, hogy nem süllyedek el egy hullámmentes vízben... Ha nagyon akarok azért le tudok úszni fél kilómétert kisebb szünetekkel egy ilyen sima felszínű vízben.
Mostanában egészen másképp állok a vízhez. Különösen az esőhöz. Különleges érzések társulnak hozzá. Szép dolgok jutnak róla az eszembe! Köszönettel tartozom ezért valakinek! 
Nem érdekel, ha elázom, nem érdekel milyen csapzottan nézek ki vizesen, és úszhatnékom van ezerrel! Persze azért fázni továbbra sem szeretek, de kezdek nagyon jóban lenni a vízzel! 
Az eső olyan romantikus! Biztos sok szép dolgot lehet még találni benne! Azért az nem lenne rossz, ha közben a nap ki-kidugná kicsit az orrát a felhők közül!
Na most kimegyek az esőre és jól eláztatom magam. Mert most ez esik jól! :)

Néhány idézet az esőről... csak úgy...


"Minek örüljek?" – kérded.
Annak, hogy élsz, hogy vagy, hogy halhatatlan vagy. Annak, hogy jólesik a friss víz, a kenyér, az
eső és a meleg nap. És a hó, és a jég, és annak, hogy erős vagy, és ha holnap mindenedet elsodorja az ár, akkor is képes vagy összeszedni magad. Ha kell, a semmiből. Annak, hogy a végtelen égbolt van a fejed felett - és azon túl, amit szemmel már nem látsz, ott a hazád.
/Müller Péter/

Ez itt most gyök, vagy a számok beálltak az eső elől?
Róka Sándor/

Az eső könnyeket sírt az ablakra.
/Dean Ray Koontz/


Jogom van fölfelé nézni. Az égre, a sűrű felhők mögött látható egyetlen csillagra - ha odalent vihar, eső vagy áradás van.
/Müller Péter/


Tudnunk kell tétlennek lenni, ami korántsem lustaság. Az álmodozás felüdíti a fáradt gondolatokat, akárcsak az éjjeli eső az út letaposott füvét. Az álmodozás a gondolkodás vasárnapja.
/Henri-Frédéric Amiel/


Ha fegyver vagy, hadd legyek golyó a tárban.
Ha
eső vagy, leszek majd egy porszem a sárban.
Ha nap vagy, az arcomhoz érjen a fényed.
Mindig égjen.
/Kowalsky meg a Vega/

Osztani magad: - hogy így sokasodjál;
kicsikhez hajolni: - hogy így magasodjál;
hallgatni őket, hogy tudd a világot;
róluk beszélni, ha szólsz a világhoz.
Széjjel szóródni -
eső a homokra -
sivatagnyi reménytelen dologra
s ha nyár se lesz tőled - s a táj se zöldebb:
- kutakká gyűjt a mély: - soká isznak belőled!
/Váci Mihály/

Ha az eső lennék, ami összeköti az eget és a földet, akik soha nem lesznek eggyé... Vajon össze tudnám-e kötni az emberek szívét?

/Naruto c. film/

Nem kell a boldogsághoz semmi, uram, a boldogságot nem lehet akarni. Nem kell hozzá sem szivárvány, sem naplemente. Sem nyugalom, sem béke, sem beteljesült vágyakozás... a boldogság egyszer csak hirtelen elárad, betölt, nem tudni, mitől. Lehet, hogy éppen esik, kopog a tetőn, és attól jön a boldogság, és átsuhan, megáll itt, kicsit elidőz, majd továbbáll. Lehet itt épp akkor, mikor jön szomorúság, gyász, szürkeség, ború és eső. Kilátástalan eső. És lehet, hogy a kopogásától mégis boldogság lesz akaratlanul és véletlenül. Áll az ember valahol az út mellett elhagyatottan, vár valamire, sár van és eső és hideg, és mégis egyszerre, érthetetlenül boldogság van.
/Bóna László/



Olyan a szíved, mint a hosszas esőzés után megáradt patak, amely ellepte a medrében kijelölt mérce legmagasabb fokát is, s talán már el is sodorta valahová, egy sötét helyre. Az eső pedig tovább veri a folyót. Ha láttál már híradót ilyen áradásról, tudhatod, milyen az. Úgy van, ilyen az én szívem is.
/Murakami Haruki/

Ha eső hull, hadd essen.
De ha nem, hadd ne essen.
Az élet útján
ruhád ujja nedves lesz
eső nélkül is.
/Ikkjú Szódzsun/

Először, valamikor régen, boldog akartam lenni. Aztán tökéletes. De nincs messze az idő, mikor az ember csak lenni akar, boldogtalanul és tökéletlenül is, lenni, még egy kis ideig, mert süt a nap, vagy esik az eső.
/Márai Sándor/ 

Az a bátorság, hogy az ember azt csinálja, amit akar, attól függetlenül, hogy mennyire fél. Tehát a félelem tulajdonképpen olyan lesz, mint az időjárás: hogy ha meg akarlak látogatni, akkor nem foglak fölhívni, hogy hát akkor most nem jövök, mert esik az eső. Akkor inkább esernyővel foglak, esernyőt fogok venni, és akkor is meglátogatlak, ha esik az eső.

/Feldmár András/

Ha esik az eső, minden bevonalkázolódik: a bútorok, az arcod, az ablak, a háztető, a fák. Ha esik az eső, lecsurognak a hegyek, és odaömlenek a lábad elé.
/Ágai Ágnes/

.
.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése