2012. március 17., szombat

A megvilágosult magatartásról...


Megosztok veletek egy titkot, ami igazából nem is titok :) mert hiszen mindenki számára elérhető információról van szó, csak talán nem figyelünk fel az ilyen dolgokra, vagy nem érdekel bennünket annyira, hogy időt szakítsunk ilyesmire, vagy csak egyszerűen nem találkoztunk még ehhez hasonlókkal eddig... sok ilyen kis "titok" van. :) Egy nagyon egyszerű "módszerről" van szó, ami ahhoz segíthet hozzá bennünket, hogy a lelki fejlődésünkben előrébb léphessünk..
A cél az lenne, hogy végül minden fajta tevékenységünk, megnyilvánulásunk az alábbiak tekintetében történjen meg:


"Ezt a szellemi gyakorlatot azért hajtom végre, hogy minden élőlény hasznára, szolgálatára, örömére és megvilágosodására legyen!" 
"Azért gyakorlok, hogy alkalmassá váljak a lények önzetlen szolgálatára!"

"A szándék, hogy gyakorlásunkat másoknak szenteljük... erős szellemi energiát - "áldást" - hoz létre, és elveti bennünk a megvilágosodás magját. Ha kifejlesztjük és fenntartjuk e "megvilágosult tudatot" akkor minden tevékenységünk magától szellemi gyakorlattá és mások megsegítésének útjává válik."

/Thondup Tulku Rinpocse: A tudat gyógyító ereje. Kezdeti lépések: A megvilágosult magatartás/


Kipróbáltam (úgy használom, mint egy imát), minden nap legalább egyszer alkalmazom, (még csak egyenlőre egyetlen szellemi tevékenység előtt) néhány hónapja és tényleg sokkal mélyebb, bensőségesebb, odaadóbb, szívből jövőbb amit ezáltal, így csinálok. 
Szeretettel ajánlom nektek is, mint lehetőséget. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése