2012. március 4., vasárnap

Tévhitek párkapcsolattal, szerelemmel kapcsolatban...



Szeretnék néhány tévhitet, téveszmét eloszlatni, melyekkel mostanában találkoztam a környezetemben. Talán segítség lehet.
 
1. "Talán meg sem érdemlem őt, túl jó nekem."
Egy kedves és bölcs ismerősöm mondta nekem nemrég, hogy "minden jár neked, ami a SZÍVEDNEK a vágya". (A szívednek, és nem a testednek!) Szerintem, ha minden tőled telhetőt amit tudsz odaadsz a kapcsolatban a másiknak akkor jó eséllyel működik a kapcsolat (legalábbis az adok-kapok egyensúly része). Ha minden tőled telhetőt odaadsz, de te ezt nem kapod vissza, akkor talán el kéne gondolkodnod azon, hogy keress valaki olyat, aki szinten odatud adni neked minden tőle telhetőt. Ebben a kérdésben az is lényeges, hogy te el tudod-e fogadni amit kapsz a másiktól. Ha ő minden tőle telhetőt odaad neked és te nem tudod visszafele ugyanezt megtenni, és ennek ellenére mégis elfogadod amit kapsz, akkor többfelé el kell majd számolj ezzel, pl. önmagadban a lelkiismereteddel.
 
2. "Azt szeretném, hogy boldog legyen, ha nem velem, akkor valaki mással."
"Amikor azt mondod, hogy ha nem velem lesz boldog, "nem baj", ilyenkor küldesz egy lemondási energiát az Égieknek." (M.E.) Biztos, hogy ezt akarod beleküldeni az univerzumba? Ez a kérdéskör kapcsolódik az előzőhöz: "Minden jár neked, ami a szívednek a vágya, de csak te tudod befogadni, és hárítani is azt." (M.E.)
Mintha azt hinnéd, hogy mással talán boldogabb lenne a másik... Ezt honnan is tudhatnád?
Amíg meg nem próbálod, addig biztosan nem fog kiderülni... sem a megalapozatlan hipotézised, sem annak ellenkezője...
 
3. "Annál értékesebb egy nő, minél kevesebb férfival volt együtt."
Ez a két dolog (materiális értelemben vett értékesség és szexuális partnerek száma) nem feltétlenül járnak együtt. Vannak nők, akik azért aggódnak, hogy miként néznek rá a férfiak ha több férfival is voltak már (mert mondjuk úgy hozta az életük, akár többször is, hogy nem jött össze valakivel), míg mások pont az ellenkezője miatt, hogy még senkivel, vagy csak egy valakivel voltak. Ez utóbbi helyzet is igen, adhat okot az aggódásra, mert a mai fiatalok körében már sajnos divat kérdést csináltak ebből ahelyett, hogy a szívük vezérelné őket, és pont ennek ellenkezője lett a trendi; másfelől pedig ez kevés múltbéli partner igen vonzó is lehet a férfiak egy része számára. Olyannyira, hogy vannak férfiak, akik csak azért tartják értékesnek a párjukat, mert csak velük volt együtt és senki mással... ha mással is lettek volna előttük, nem is érdekelte volna őket annyira a nő. Ez sokszor így van, és a férfiak ezt be is vallják. Az ilyen nők, ha szinglik, ugyan örülhetnek annak, hogy a párkapcsolati "piacon" jobb esélyekkel indulnak, ugyanakkor csak reménykedhetnek abban, hogy nem elsősorban ezért lesznek majd "érdekesek" és "értékesek" a férfiak számára (hanem mondjuk talán a lelkük miatt). Az érthető, hogy mivel nem olyan gyakori jelenség mostanság a max. 1-2 partnert maga mögött tudó nő, hogy ebből adódóan ez tényleg vonzó tud lenni, de ez akkor is igazságtalanság valahol, mint ahogy az is, ha egy nő már több férfival volt együtt életében és az alapján ítélik meg mielőtt még megismernék. A tisztaság a lélek tisztaságából adódik. Nem azt mondom most, hogy nem fontos az erkölcsösség, az nagyon is fontos! Csak azt akarom mondani mindezzel, hogy az erkölcsösséget nem feltétlenül az mutatja, hogy egy nő hány férfival volt együtt életében és hogy nem kéne, hogy az értékessége ez alapján legyen megítélve, mert ez könnyen pozitív vagy negatív előítéletekhez vezethet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése