2012. március 8., csütörtök

A változás képessége


Bármikor történhet bármi, akár már már holnap, vagy ma, de most is... a környezetedben, benned...ami fenekestől felforgathat mindent...

Ezért van szükségünk a változás képességére. Az alábbi linken erről a képességről olvashatsz egy elgondolkodtató írást:

http://www.tudatossag.com/?q=content/v%C3%A1ltoz%C3%A1s-k%C3%A9pess%C3%A9ge

Leírok egy szempontot ahhoz, hogy miért fontos megtanulni változni. Az életben folyamatosan történnek változások, kicsik, de nagyok is, ha akarod, ha nem, akár érzékeled, akár nem. Ilyenkor előfordul, hogy elveszítjük önmagunkat egy időre, önmagunknak azt a szilárd magját, ami igazán mi vagyunk (ez nem baj, ez ezzel jár) és amikor újra biztonságban érezzük magunkat, mert kicsit már stagnálódott az adott élethelyzetünk annyira, hogy ismerős legyen, megszokjuk, ami pedig némi biztonságot nyújt és újra visszatér igazi bátor önmagunk. 
A megszokás túlzott biztonságérzete azonban nem jó ha túl sokáig fennáll, újra visszatespedhetünk a lustaságba, az érzelmi, lelki és testi lustaságba. Néha jó gyakorolni a változás képességét is, bár fontos, hogy ne essünk át a ló túloldalára, mert a folytonos új helyzetek miatt állandó "túlélő üzemmódba" kerülhet szervezetünk és kimerülhet. A kettő között van valahol az, ami arról szól, hogy éld az életed, hogy csinálj, alkoss valamit, valami jót, aminek értelme van... kettő ilyen között pedig pihenj rendesen.
Furcsa módon azt tapasztaltam, hogy minél elfoglaltabb vagyok és minél koncentráltabban végzem a feladataimat, annál lassabban telik el egy nap, nem úgy, mint amikor nem veszem komolyan a feladataimat és halogatom őket (akkor gyorsan múlik az idő).
Néha jó fejleszteni a változásra való képességünket, hogy rugalmasak legyünk és bármilyen élethelyzethez a lehető legmegfelelőbben tudjunk alkalmazkodni akármi is jöjjön. Ahhoz is jó mindez, hogy megtalálhasd az önbizalmad forrását önmagadban, és később hogy az önbizalmad látszódjon kívül is, mások számára (főleg amikor új és ismeretlen helyzetbe kerülsz), az már egy következő lépés, azon szintén dolgozni kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése